PERU

PERU, has it all: Inca Ruines, fantastic mountains, unspoilt rainforests

PERU, het land met de meeste cultuurgeschiedenis van het continent maar ook de hoogste Andestoppen, en het toegangelijke Amazonegebied heeft de avontuurlijker reiziger veel te bieden.

CUSCO
Het meest bezochte deel van Peru door internationale reizigers is de voormalige, fascinerende voormalige Inca hoofdstad Cusco. Van hier uit gaat de trein naar de bekendste plaats van het land, het magische MachuPicchu , wat de Inca’s als erfenis hebben achtergelaten.

MACHU PICCHU

Daarnaast is er zoveel te ontdekken in de omgeving van Cusco, zoals het buitenaardse Sacsaywaman, geconstrueerd door de Inca’s. Verder van Cusco ligt het landschappelijk mooie Valle Sagrado (Heilige Vallei) met diverse archeologische complexen zoals Pisac en Ollantaytambo.

Voor degene die van trektochten houden is het hier paradijs met als bekendste de 4-daagse Inca trail die eindigt in Machu Picchu. Of de 4-daagse Lares trek die door schitterend berglandschap voert en waar je de inheemse bevolking tegenkomt in dorpjes die nog niet met de moderne tijd zijn meegegaan.

LARES TREK

Misschien wel de de mooiste Trektocht is rond de, voor de lokale bevolking, heilige berg Ausangate. Zwaar met veel gedeeltes tussen 4000 en 5000 meter. Hier niet ver vandaan ligt een werkelijk spektakel voor het oog, Montaña Siete Colores, de Berg met de zeven kleuren, of Regenboog berg.

AUSANGATE TREK

K


NAAR BEGIN PAGINA