NOORD COLOMBIA

CARTAGENA, de koloniale parel aan de Caribische Zee

Noord Colombia heeft een ander karakter dan de rest van Colombia, door zijn geografische ligging aan de Caribische Zee met een vooral heet en vochtig klimaat en zijn levendige bevolking.

Het schilderachtige koloniale centrum van de stad CARTAGENA gelegen aan de Caribische Zee is een must en van hieruit is het dichtbij naar diverse mooie zandstranden zoals Playa Blanca en de rustige zee bij ISLAS ROSARIO waar je goed kan snorkelen en relaxte  boot excursies kan maken. 

Bij VOLCAN DE TOTUMO, een uurtje rijden vanaf Cartagena kan je een heerlijk modderbad nemen in een krater van 5 meter doorsnee, een bizarre maar heerlijke ervaring. 

Een belangrijke attractie aan de Caribische Zee is het TAYRONA NATIONAAL PARK, schitterende tropische natuur afgewisseld met idealistische baaitjes met zandstranden en belangrijk: zonder verkeer. Verder oostwaarts liggen er diverse zandstranden , zoals Playa Los Angeles aan de ruige Caribische zee, waar je  kan overnachten in rustieke huisjes of in een hangmat en genieten van de rustige omgeving en de natuur.

ISLAS ROSARIO

Onder de hoogste bergen van Colombia in tropisch regenwoud is een uitdagende vierdaagse wandeltocht mogelijk naar CIUDAD PERDIDA “de Verloren stad’, een mysterieus archeologisch complex verborgen midden in de jungle.

Vanuit de haven en badplaats Santa Marta is het 1 uur rijden naar het “heuvel” plaatsje MINCA dat een verfrissend klimaat heeft, omdat het wat hoger ligt en omringd wordt door schitterende natuur in het voorgebergte van de Sierra Nevada. Hier in de bergachtige omgeving zijn relaxte hotelletjes en mogelijkheid tot mooie wandelingen en in de nabijheid is er een toplocatie voor vogelspotten.

MINCA

Nog verder naar het oosten aan de Caribische Kust ligt de hippe zee badplaats PALOMINO met leuke hotels ,restaurantjes en een mooi zandstrand. Houdt er rekening mee dat de zee heel woest is en baden nauwelijks mogelijk is.

Voor de avonturiers kan je nog verder de Caribische kust volgen door het verlaten schiereiland LA GUAJIRA, een enorm woestijngebied naar het meest noordelijke punte van Colombia en zelfs Zuid Amerika, Punta Gallinas.

KAART ATTRACTIES NOORD COLOMBIA

NAAR BEGIN PAGINA