COLOMBIA

COLOMBIA, the only risk is to stay there

COLOMBIA, het fascinerende vooral groen gekleurde”koffieland” aan de kust van de Caribische zee en de Stille Oceaan, is na vele jaren van politieke onrust weer toegankelijk voor de internationale reiziger.

NOORD COLOMBIA, CARIBISCHE ZEE

Colombia is na Brazilië het land met de grootste biodiversiteit van de wereld en dit ervaar je goed In Noord Colombia. Hier vindt je binnen 45 km prachtige, ruige stranden aan de Caribische Zee tot en met de besneeuwde Andes bergtoppen zoals Pico Cristóbal Colón en Pico Bolívar, beide 5780 meter en daarmee de hoogste bergen van het land in de Sierra (bergketen) Nevada de Santa Marta. In deze prachtige omgeving kan je de 4 daagse wandeltocht naar de mysterieuze archeologische plaats CIUDAD PERDIDA doen.

TAYRONA N.P.

De groene hellingen met tropische bossen van de bergen eindigen aan de paradijselijke zandstranden en baaien van in het populaire TAYRONA NATIONAAL PARK. , een definitief hoogtepunt van Noord Colombia.

Ten oosten hiervan aan de woeste Caribische Zee ligt het voormalige “hippie” kustplaatsje PALOMINO, een goede plaats om een paar dagen te relaxen in de aangename accommodatie en gezellige restaurantjes en terrassen.

In de voetheuvels van het gebergte tenmidden van mooie natuur en gezegend met een aangenaam klimaat ligt het dorp MINCA, waar je mooie wandelingen kunt maken en een topplaats voor vogelspotten is.

CARTAGENA, De koloniale parel aan de Caribische zee mag je zeker niet missen. Vanhier uit kan je met de boot naar de tropische ISLAS ROSARIO voor kristalhelder , rustig zeewater; goed voor duiken en snorkelen en voor veel vertier aan lange zandstranden.

MEDELLIN EN EJE CAFETERA heeft als hoogtepunten de trendy , de zich steeds verder renoverende stad MEDELLIN.
Meer naar het zuiden bevindt zich de zogenaamde “EJE CAFETERA” de as van de koffieproduktie, groen, continue golvend heuvel en berglandschap, met schilderachtige, kleurrijke stadjes zoals Salamina, Filadelfia en Salento. Het is populair om in een “Willy” Jeep een tour te doen naar de zogenaamde palmwax bomen, zoals in Valle del Cocora en Valle de la Samaria. Natuurlijk kan je één van de talrijke koffieplantages bezoeken, zowel uiterst commerciële als eenvoudige familie “Finca’s” (landhuis en terrein). Mooie natuur en heerlijke thermische baden vindt je bij Santa Rosa de Cabal.

Jeep Willy onder de wax palm

BOGOTÁ EN CENTRAAL COLOMBIA met de op 2600m hoogte liggende levendige hoofdstad BOGOTÁ. Een hoogtepunt is de “pelgrimswandeling naar de 400 meter hoger liggende kerk Montserrate beloond met een specaculair uitzicht over de inmense stad.
Het levendige centrum met het schilderachtige koloniale La Candelaria en de omliggende buurt met vele graffiti werken is een must.
Bij ZIPAQUIRÁ, 45 km ten noorden van Bogotá in het plaatsje , bevindt zich in een voormalige zoutmijn, ondergronds een belangrijk religieus centrum met allelei verlichte relieken met als hoogtepunt de fantastische zout kathedraal.

Bogotá

ZUID COLOMBIA is het allemaal wat afgelegener, de wegen zijn wat minder maar is daardoor wel avontuurlijk en hier bevinden zich twee interessante archeologische plaatsten, de graftombes van Tierradentro en de misterieuze stenen beelden rond San Augustin.

Archeologisch ark San Agustín

COLOMBIAANSE AMAZONE is een uitgestrekte maar moeilijk toegankelijke gebied en kent las hoogtepunt de roodachtige gekleurde rivieren en watervallen bij CAÑO CRISTALES.
Daarnaast zijn er lodges in het grensgebied met Peru rond de Amazone rivier die bereikbaar zijn vanaf het Amazone stadje LETICIA.

Caño Cristales, (National Geographic)

KRANTEN/TIJDSCHRIFTEN ARTIKEL COLOMBIA

Babyboom among rebels in Colombia

NAAR BEGIN PAGINA