Een eerste Verkenning

Bolivia, overzichtskaart

Bolivia heeft een enorme afwisseling aan landschappen, die een gebied vanaf de besneeuwde bergtoppen van de Andes tot de Amazone regenwouden bestrijken, en daardoor een ongelimiteerd scala aan mogelijkheden bieden voor de reiziger om dit schitterende land te ontdekken. Bolivia kan geografisch verdeeld worden in vier regio’s.

Andes
Dit landschappelijk spectaculaire gebied, tussen de 3500 en 6542 m boven zeeniveau, vormt het dak van Bolivia en biedt fascinerende hoogvlaktes, sneeuwbedekte vulkanen en bergen, het grootste zoutmeer van de wereld, grillige rotsformaties, woeste bergwoestijnen en kleurrijke meren. De hoofdstad La Paz vormt het centrum van de Andes en is de beste plaats om excursies en tours naar het Andesgebied te organiseren. Op de Altiplano, de uitgestrekte hoogvlakte tussen de 3500 en 4200 m boven zeeniveau, woont van oudsher het grootste deel van de bevolking van Bolivia.
Read More

Cordillera Real

Yungas (nevelwouden)
Tussen de Andes en het stroomgebied van de Amazone ligt de Yun-
gas, een subtropische overgangszone met gevarieerde landschappen. Rond de 3000 m hoogte bevinden zich de nevelwouden die doorsneden worden door rivieren met watervallen. Dalend van 3000 m naar 1500 m wordt de plantengroei dichter en gevarieerder.
Read More

Yungas Road

Los valles
Los Valles bestrijkt een droog, bergachtig gebied tussen de voorheen rijke mijnstad Potosí, de koloniale parel Sucre, de moderne stad Cochabamba, het mediterrane Tarija en het moderne Santa Cruz. In de vreedzame valleien wordt door de Quechua sprekende bevolking veeteelt en landbouw bedreven en er wordt zelfs bij de zuidelijke Spaans aandoende stad Tarija wijn geproduceerd.
Read More

Oostelijke laaglanden
Dit tropisch gebied beslaat tweederde van Bolivia en omvat het stroomgebied van de Amazone en de enorme uitgestrekte en droge vlaktes van El Chaco. In het uiterste noorden van Bolivia, grenzend aan Peru en Brazilië ligt het toeristisch vrij onbekende departement Pando, waardoor de uit Peru afkomstige Río Madre de Dios stroomt. In dit gebied is nog veel ongerept Amazoneregenwoud te vinden, zoals het reservaat Manuripi-Heath, maar de toeristische infrastructuur is hier vrijwel nihil.
Read More